Doneer een fiets aan het ANWB Kinderfietsenplan

Het ANWB Kinderfietsenplan zamelt fieten in, knapt ze op en doneert ze aan kinderen zonder fiets
Het ANWB Kinderfietsenplan zamelt fieten in, knapt ze op en doneert ze aan kinderen zonder fiets © Pixabay
DEN HAAG - Voor ouders die nauwelijks kunnen rondkomen, is de aanschaf van een fiets voor hun kind een vaak onmogelijke uitgave. Het ANWB Kinderfietsenplan doneert veilige opgeknapte fietsen aan kinderen tussen 10 en 18 jaar. Heb jij een fiets over of niet meer in gebruik? Doneer 'm aan het Kinderfietsenplan.
De ANWB zamelt tweedehands fietsen in, knapt ze op en doneert ze via het Nationaal Fonds Kinderhulp aan kinderen zonder fiets. Het Nationaal Fonds Kinderhulp weet welke kinderen een fiets nodig hebben.
Zo'n 61.000 kinderen in Nederland leven onder de armoedegrens. Veel van die kinderen hebben geen fiets. ANWB vindt dat elk kind recht heeft op een fiets. Mobiliteit, de wereld in vrijheid ontdekken, is juist in deze leeftijdsgroep een voorwaarde voor persoonlijke groei en sociale ontwikkeling. Onafhankelijk van de loopafstand van huis kan het kind keuzes maken die passen bij zijn talent of interesse.
De wereld ontdekken
'Dankzij een fiets kan het mogelijk naar de juiste school, kan het in vrijheid met anderen naar een speelpleintje en naar vriendjes gaan uit een andere buurt. Een verrijking dus om de wereld te ontdekken', zegt Odette Dinklo van het Kinderfietsenplan.
Heb je een fiets in de schuur staan of ben je van plan binnenkort een nieuwe aan te schaffen en wil je je fiets een goed tweede leven geven? Doneer je fiets aan het ANWB Kinderfietsenplan.