ADO houdt Turkse topploeg Besiktas op gelijkspel

DEN HAAG - Twee doelpunten van Bjorn Johnsen zorgden ervoor dat ADO Den Haag dinsdag in een oefenwedstrijd Besiktas op een gelijkspel heeft gehouden. De nummer vier van Turkije kwam in eigen land terug van 0-2 tot 2-2. ADO-doelman Indy Groothuizen onderscheidde zich door een strafschop te stoppen.

Johnsen hielp
aan een comfortabele voorsprong bij rust. Al na twee minuten omspeelde hij de keeper van Besiktas om vervolgens de bal in het lege doel te schuiven. Binnen het halfuur scoorde de Noorse spits opnieuw, ditmaal met een fraaie volley. Tussendoor pakte Groothuizen een penalty van Alvaro Negredo.


In de tweede helft kwam Besiktas, dat onder anderen aantrad met Jeremain Lens en invallers Ryan Babel, Ricardo Quaresma en Pepe, echter langszij. Caner Erkin tekende voor de aansluitingstreffer, waarna hij even later oud-PSV'er Atiba Hutchinson in staat stelde om er met een rake kopbal 2-2 van te maken.

Trainingskamp

ADO verblijft van 6 tot en met 13 januari voor een trainingskamp in Belek, een badplaats aan de Turkse Rivièra. In die week worden twee oefenduels afgewerkt. Behalve de Turkse nummer vier Besiktas treft ADO ook lijstaanvoerder Basaksehir, de club van voormalig ADO-speler Eljero Elia.
Alles over de trainingsweek van ADO in Turkije is te volgen via TV West, Radio West, de social media-kanalen van Omroep West Sport en deze site.



Scoreverloop Besiktas - ADO Den Haag (0-2):
0-1 Johnsen (3'), 0-2 Johnsen (28'), 1-2 Erkin (60'), 2-2 Hutchinson (72')
Bijzonderheid: ADO-doelman Groothuizen stopt strafschop van Cinar (11').
Basisopstelling ADO Den Haag: Groothuizen; Ebuehi, Beugelsdijk, Pinas, Meijers; Immers, El Khayati, Bakker; Becker, Johnsen, Falkenburg.