Gouds raadslid Khalid T. blijft vastzitten voor seks met 13-jarig meisje

GOUDA - Khalid T. blijft voorlopig vastzitten op verdenking van misbruik van een 13-jarig meisje. Dat bleek dinsdagmiddag bij de pro formazitting tegen het voormalig raadslid en oud-basisschooldirecteur. Volgens de advocaat van de verdachte wist de man uit Gouda niet dat het meisje minderjarig was.


Khalid T., het raadslid uit Gouda dat verdacht wordt van ontucht met een 13-jarig meisje, heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) seks met haar gehad in een hotel. Het OM klaagt T. ook aan voor het onttrekken van het meisje aan het ouderlijk gezag. Hij zou in het hotel orale seks met het slachtoffer hebben gehad, ook zou hij haar gepenetreerd hebben.

T. was zelf niet aanwezig bij de eerste pro formazitting, waarbij de zaak nog niet inhoudelijk wordt behandeld. Volgens zijn advocate heeft hij het 'heel zwaar' en wilde hij niet komen, omdat er journalisten bij de zitting aanwezig zijn. Khalid T. ontkent dat hij seks heeft gehad met de 13-jarige.

Advertenties op sekssites

Volgens de advocaat van T. zette het meisje zelf advertenties een sekssite. Ze zou in zo'n twee weken tijd met vijftien mannen contact hebben gehad. Het OM doet onderzoek naar de andere mannen, maar laat weten vooralsnog geen sporen of bewijzen te hebben gevonden. In de advertenties zou het meisje hebben geschreven dat ze 21 jaar was, cup F had en 1 meter 63 lang was.

De moeder van het meisje stapte in augustus vorig jaar naar de politie. Het meisje legde een verklaring af, maar deed geen aangifte. Het Openbaar Ministerie besloot uiteindelijk zelf tot vervolging over te gaan. 'Omdat het feit zo ernstig is, hebben we geen aangifte nodig,' zei de officier van justitie.

Seks zonder condoom

Khalid T. geeft toe dat hij contact heeft gehad met het meisje via de chat en ook een afspraak met haar maakte. Hij dacht dat ze 21 was. 'Maar tot seks kwam het niet, daar was hij niet op uit,' zegt zijn advocate. De officier van justitie gelooft daar niets van: 'T. had moeten weten dat ze niet meerderjarig was. En hij was uit op seks, anders chat je niet met meerdere meisjes over een seksdate zonder condoom.'

De rechter besloot dat T. voorlopig in de cel blijft. Vooral de jonge leeftijd van het meisje is daarbij een overweging. 'We hebben hier niet te maken met een meisje op de grens', benadrukte de rechter. Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld. Er wordt nog gewacht op de uitslagen van een uitstrijkje. 'Een heel belangrijke uitslag,' zei de advocate van T., 'omdat het mijn cliënt kan vrijpleiten.'

PvdA-raadslid en schooldirecteur

T. was raadslid voor de PvdA in Gouda, maar hij werd uit de partij gezet vanwege zijn arrestatie. Hij zit nog wel in de raad, omdat hij weigert zijn zetel op te geven. Khalid T. was ook directeur van de islamitische basisschool An Noer in Alphen aan den Rijn, maar het meisje was geen leerling van die school. T. zit sinds eind september vast.

Lees meer over deze zaak in de twitterfeed van onze verslaggever Anniek Enthoven:


Meer over dit onderwerp:
KHALID T. RECHTBANK ALPHEN AAN DEN RIJN
Deel dit artikel: