Robin Haase is op dreef in Auckland, Kiki Bertens ligt eruit in Sydney

Robin Haase.
Robin Haase. © Orange Pictures
DEN HAAG - Robin Haase heeft de kwartfinale bereikt van het ATP-tennistoernooi in Auckland. De Hagenaar was in de nacht van dinsdag op woensdag te sterk voor de Slowaak Lukas Lacko. Hij won in twee sets.
Haase kwam in de eerste set vroeg op een break voorsprong, maar in de tiende game brak Lacko terug. De set moest uiteindelijk beslist worden in een tiebreak en daarin was Haase de betere: 7-4. In de tweede set had de Hagenaar aan één breakpoint voldoende om de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen: 6-3.
In de kwartfinale in Auckland neemt Haase het op tegen de Duitser Peter Gojowczyk. Die was in de tweede ronde verrassend te sterk voor de nummer één van de plaatsingslijst, de Amerikaan Jack Sock. Vorige week bereikte Haase tijdens een toernooi in het Indiase Pune ook al de kwartfinale.

Bertens uitgeschakeld

Tijdens het WTA-toernooi in Sydney werd Kiki Bertens in de tweede ronde uitgeschakeld door de Spaanse Garbiñe Muguruza. Zij is in Australië de nummer één van de plaatsingslijst. Muguruza had het moeilijk met de tennisster uit Wateringen, maar won wel in twee sets. Het werd 6-3 en 7-6. De partij nam 1 uur en 48 minuten in beslag. Bertens had in de eerste ronde nog de Amerikaanse qualifier Kristie Ahn verslagen.