Kom samen met Sten de Bok zwerfafval opruimen. Waarom niet?!

Stern de bok, de wagen en de hulptroepen uit de buurt helpen zwerfafval opruimen.
Stern de bok, de wagen en de hulptroepen uit de buurt helpen zwerfafval opruimen.
DEN HAAG - Wat loopt daar nou? Veel mensen zullen er verbaasd van opkijken, maar het is voor de bewoners van de Schilderswijk in Den Haag allang geen bijzonder plaatje meer: een bok met een karretje erachter. De 8-jarige bok Sten gaat namelijk elke maand de wijk in met vrijwilligers om zwerfvuil op te ruimen. Ook een keer meehelpen? Dat kan!
Gewapend met knijptangen en manden die Sten trots voorttrekt in zijn karretje gaan kinderen en volwassen vrijwilligers vanuit de stadsboerderij Schildershoeve de wijk in. Ze rapen zoveel mogelijk afval dat ze kunnen vinden. De bedoeling is dat de actie het bewustzijn over zwerfafval vergroot en dat de straten schoner worden. Een schone leefomgeving is prettig voor iedereen.
De medewerkers van de stadsboerderij hopen natuurlijk op zo veel mogelijk hulp. Vandaar ook dat ze een oproep doen in SuperDebby. Wil je ook een keer meehelpen en de straten weer laten schitteren? De volgende opruimdag vanuit de Schildershoeve is woensdag 14 februari van 14.00 – 15.00 uur.
Ook op Scheveningen
Ook op Scheveningen wordt er troep opgeruimd, maar dan met een geit en zonder karretje. Op `t Waaygat (Scheveningen) wordt het eerste zwerfvuilrondje aanstaande donderdag gehouden.
Wil je meehelpen? Kom dan woensdag 14 februari naar de Schildershoeve aan het Teniersplantsoen nr. 83 of donderdag de 18e iets voor 15.30 uur naar de stadsboerderij op Scheveningen aan de Havenkade 75. Wil je meer weten over deze actie? Kijk dan op www.denhaag.nl/stadsboerderijen