IJshockey: HIJS buigt achterstand in laatste minuten om

HIJS-speler Raymond van der Schuit
HIJS-speler Raymond van der Schuit © Orange Pictures
DEN HAAG - Door een loepzuivere hattrick van Raymond van der Schuit hebben de ijshockeyers van HIJS op het nippertje een overwinning geboekt. De speler van de Haagse ploeg was vrijdag in het duel tegen Eindhoven in de laatste zeven minuten goed voor drie goals en boog daarmee een 4-6 achterstand om naar een 7-6 overwinning.
HIJS kroop voor eigen publiek door het oog van de naald. De gasten uit Brabant begonnen sterk in De Uithof en kwamen al snel op voorsprong. HIJS moest aan de bak en deed dat ook, al ging Eindhoven in de rust wel met 2-4 aan de leiding.
Na de hervatting kwam HIJS met de 3-4 weer wat dichterbij, maar Eindhoven liet er geen gras over groeien en liep verder uit. Het zag er somber uit voor thuisploeg, maar HIJS toonde in de slotfase haar ware kracht. De jacht op goals werd geopend, het publiek ging erachter staan en uiteindelijk ging de overwinning toch naar de Hagenaars: 7-6.