Spookrijdende Hagenaars aangehouden op A1 na lange achtervolging

DEN HAAG - De politie heeft zaterdagochtend twee mannen uit Den Haag aangehouden nadat ze ingebroken hadden in een winkel en op de A1 tegen het verkeer inreden. Ze botsten met de auto waarin zij zaten frontaal op een politiewagen. De twee raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis. Ze zijn daarna aangehouden. De agenten hadden lichte verwondingen.

De politie ging zaterdagochtend vroeg af op een melding van een inbraak in een supermarkt in Delden in Overijssel. De twee verdachten hadden het volgens de politie waarschijnlijk voorzien op de sigaretten, maar werden gehinderd door het inbraakalarm.

De mannen gingen er in de auto vandoor toen agenten ze probeerden aan te houden. Daarna volgde een achtervolging van een uur door de regio Gelderland. Met acht politievoertuigen werd geprobeerd de verdachten aan te houden. Toen de mannen in de verkeerde richting de A1 opreden kwamen ze in botsing met een politieauto.

Meer misdrijven

In de regio zijn de afgelopen tijd meer snelkraken geweest. De politie onderzoekt of de aangehouden verdachten van 24 en 28 jaar, ook betrokken zijn geweest bij die misdrijven.

Meer over dit onderwerp:
SNELKRAAK A1 SIGARETTEN
Deel dit artikel: