Open dag Rotterdamsebaan trekt ruim 11.000 bezoekers

DEN HAAG - De open dag van de Rotterdamsebaan heeft zaterdag 11.113 bezoekers getrokken. Precies 8565 mensen kwamen naar het werkterrein in de Vlietzone; 2548 belangstellenden gingen naar het terrein op de Binckhorst. Eerder op de dag kwamen al 1500 familieleden van personeelsleden kijken.
Een woordvoerder van het project spreekt van 'een zeer geslaagde dag'. 'Iedereen vond het fantastisch.' De grote attractie was de tunnelboormachine in de Vlietzone bij Ypenburg. Het tachtig meter lange gevaarte dat de Victory Boogie Woogietunnel gaat graven, kreeg vrijdag officeel een naam en heet Catharina-Amalia. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werden toen ook de machine en alle medewerkers gezegend.
De medewerkers van bodemtechnisch bedrijf Fugro vertelden zaterdag alles over de monitoring tijdens het boren van de tunnel en de werking van de meetapparatuur. Ook legden medewerkers van de gemeente uit wat er straks met het huidige bedrijventerrein de Binckhorst gaat gebeuren.

Verbinding Ypenburg met Binckhorst

De Victory Boogie Woogietunnel is een onderdeel van de Rotterdamsebaan, de nieuwe weg die loopt van knooppunt Ypenburg naar de Binckhorst. De weg is bedoeld om de drukke Utrechtsebaan te ontlasten. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de eerste auto's op 1 juli 2020 door de nieuwe tunnel rijden.