Derde divisie: Quick Boys en Scheveningen hervatten competitie met overwinning

REGIO - De tweede seizoenshelft is voor Quick Boys en Scheveningen zaterdagmiddag prima begonnen. In Drenthe was Quick Boys met 4-2 te sterk voor ACV, terwijl Scheveningen de beloften van FC Volendam met 1-0 over de knie legde.

Yordi Teijsse opende namens Quick Boys al vroeg de score in Assen. Een blunder van doelman Bart Woering werd door de spits genadeloos hard afgestraft. Vlak na rust trof Teijsse opnieuw doel. Uit een voorzet van Mohamad Mahmoed verdubbelde hij de score met een heerlijk schot vanuit de draai.

Toch was Quick Boys nog niet zeker van de overwinning. Hoewel het wel aan de leiding ging, was het spel niet altijd even goed te noemen. Een kwartier voor het eind bracht ACV de spanning weer terug. Marco van der Heide schoot de aansluitingstreffer binnen. Niet veel later voltooide Teijsse zijn hattrick met de 1-3, maar spannend bleef het. In de uiterste slotfase kwam ACV met de 2-3 namelijk weer dichterbij, maar Noah Barendse stelde de overwinning definitief veilig: 2-4.

Gert Aandewiel

Bij Quick Boys stond Gert Aandewiel voor het eerst voor de groep. Hij is de opvolger van de voor de winterstop ontslagen Jan Zoutman.


In het stadion van FC Volendam liet Brandon Robinson de meegereisde Scheveningen-supporters na iets meer dan een kwartier spelen juichen. De aanvaller tekende voor de enige treffer van de middag. Door de zege is Scheveningen op de ranglijst nu voorbij Jong FC Volendam.

Scoreverloop ACV - Quick Boys 2-4 (0-1): 0-1 Teijsse, 0-2 Teijsse, 1-2 Van der Heide, 1-3 Teijsse, 2-3 n.n.b., 2-4 Barendse

Scoreverloop Jong FC Volendam - Scheveningen 0-1 (0-1): 0-1 Robinson

Deel dit artikel: