Tennisser Robin Haase treft Italiaan Lorenzo Sonego op Australian Open

DEN HAAG - Tennisser Robin Haase uit Den Haag neemt het in de eerste ronde van de Australian Open tegen Lorenzo Sonego. Die 22-jarige Italiaan plaatste zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi in Melbourne.

Sonego won zondag in de beslissende kwalificatieronde van de Australiër Bernard Tomic. De Italiaan is de nummer 218 van de wereld, Haase neemt de 43e plaats in.

De Hagenaar hoopt op het eerste grandslamtoernooi van het jaar eindelijk eens de eerste ronde te overleven. Dat lukte Haase voor het laatst in 2011, toen hij doordrong tot de derde ronde. Sindsdien verloor de beste Nederlandse tennisser van de voorbije jaren steeds in de openingsronde.

Vertrouwen

Haase komt met vertrouwen naar Melbourne. Hij bereikte in Pune de kwartfinales en afgelopen week in Auckland strandde hij pas in de halve finales.

Kiki Bertens komt maandag als eerste in actie. De 26-jarige Westlandse, als dertigste geplaatst in Melbourne, treft de Amerikaanse Catherine Bellis. De Amerikaanse was vorig jaar op Roland Garros al eens de tegenstander van Bertens. De pupil van coach Raemon Sluiter verloor toen in de tweede ronde van de Amerikaanse tiener.

LEES OOK: Robin Haase met onderhandse service naar halve finale Auckland

Meer over dit onderwerp:
ROBIN HAASE TENNIS AUSTRALIAN OPEN
Deel dit artikel: