Kiki Bertens geeft zichzelf schouderklopje na eerste partij in Melbourne

WATERINGEN - Tennisster Kiki Bertens vindt dat ze wel een schouderklopje heeft verdiend na haar zege in de eerste ronde van de Australian Open. De Wateringse won in drie sets van haar opponente Catherine Bellis. 'Het meest blij ben ik met het feit dat ik er op elk moment stond', zegt Bertens.

De eerst set ging met 7-5 nog naar de Amerikaanse, maar de volgende twee sets waren voor Bertens: 6-4 en 6-2. De eerste set duurde ruim een uur, de laatste twee elk ruim een half uur. In de eerste set keek Bertens al snel tegen een achterstand van 1-4 aan, maar ze wist deze alsnog om te buigen in een stand van 5-4.

Een zeldzame regenbui in Melbourne veroorzaakte een onvoorziene pauze. Hierna was Bertens even minder scherp en verspeelde door fouten de game.

Tiebreak

In de tiebreak leek de Westlandse opnieuw het spel naar haar hand te zetten, maar op 5-6 gaf ze de setwinst toch aan Bellis. In de tweede set werd Bertens sterker en in de derde had ze de overhand: 'Ik had niet heel grote dips en was redelijk stabiel.'

De pupil van coach Raemon Sluiter ging de voorbije jaren nogal eens aan druk en spanning ten onder. ,,Nu was er geen paniek, ik heb het rustig kunnen beleven. Ik heb mijn eigen keuzes kunnen maken. Mentaal heb ik stappen gemaakt. Ik wist al dat het mentaal een stuk beter ging en dan is het alleen maar fijn dat je zo'n eerste ronde wint'', zei Bertens. ,,Ik mag mijzelf een schouderklopje geven. Dit is wel een bevestiging.''

Tweede keer in tweede ronde

Ze sloeg acht aces, maar ook negen dubbele fouten. Ze sloeg wel beduidend meer winners dan haar tegenspeelster. Het is voor de tweede keer dat Bertens de tweede ronde in Melbourne haalt. De eerste keer was in 2015.

De 26-jarige Westlandse is als dertigste geplaatst in Melbourne. De 18-jarige Bellis was tijdens het toernooi van Roland Garros in Parijs nog te sterk voor Bertens. Bellis staat 46e op de wereldranglijst, de Nederlandse op plek 31.

LEES OOK: Kiki Bertens na tumultueus seizoen: Ik heb veel momenten niet happy op de baan gestaan


Meer over dit onderwerp:
KIKI BERTENS TENNIS AUSTRALIAN OPEN
Deel dit artikel: