Zware ochtendspits na ongelukken op A12 en A4

Een file op de A4
Een file op de A4 © ANP
GOUDA - Automobilisten moesten maandagochtend rekening houden met een flinke file op de A12 naar Den Haag. Na een ongeluk dat rond 7.00 uur plaatsvond bij Gouda werden daar twee rijstroken afgesloten.
De afsluiting van de rijstroken leidde tot een uur vertraging. Om 8.00 uur werden de rijstroken weer vrijgegeven. Op dat moment stond er achttien kilometer file vanaf Utrecht. Om 8.30 uur was de vertraging afgenomen tot twintig minuten.
Vanwege de problemen op de A12 liep ook het verkeer op de A20 voor Moordrecht vast, goed voor een kwartier vertraging. Eenautomoblisit op de A12,  die dacht de rode kruisen te kunnen negeren om op die manier de file voor te zijn, mocht zijn auto inleveren.

Problemen A4

Eerder op de ochtend had het verkeer ook al grote problemen op de A4 naar Amsterdam. Na een ongeluk werden rond 6.30 twee rijstroken afgesloten bij Leidschendam. Het afsluiten van die rijstroken leidde tot een uur vertraging.
Het stond er volgens ANWB-woordvoerder Dennis Mooij 'zo goed als stil'. De file begon bij knooppunt Ypenburg. Rond 7.00 uur werden de afgesloten rijstroken weer vrijgegeven. Daarna nam de file langzaam in lengte af.

Vrachtwagen

Ook tussen Hoogmade en Hoofddorp stond het verkeer deze maandagochtend lang in de file. Ook daar gingen twee rijstroken dicht na een ongeluk waarbij een vrachtwagen betrokken was. Dit ongeluk gebeurde rond 6.15 uur en leidde rond 6.45 uur tot vijftien kilometer file. Deze afgesloten rijstroken werden rond 6.55 uur weer vrijgegeven.
Volg hier alle actuele verkeersinformatie.