Jaag je (klein)kind de boom in voor meer... zelfvertrouwen

Boomtoppen geslaagd
Boomtoppen geslaagd
DEN HAAG - UPDATE: Er zijn meerdere aanmeldingen binnen gekomen en binnenkort gaat Hedde van start met iedereen die zich heeft aangemeld.
De komende tijd is Hedde Meima uit Den Haag elke dinsdag in het bos om kinderen de boom in te jagen. Niet letterlijk natuurlijk, onder de noemer Boomtoppers helpt hij kinderen veilig gezekerd in bomen te klimmen. Het hogere doel: meer zelfvertrouwen en anders leren omgaan met angsten en onzekerheden.Via SuperDebby zoekt hij waaghalzen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.
Hedde zoekt vijf kinderen voor een pilotgroepje om meer ervaring op te doen en om de methode te finetunen. 'Boomtoppers is kindercoaching voor kinderen van 6 tot 12 die meer in hun kracht mogen komen. Het belangrijkste uitgangspunt is dat die kracht er altijd is. Je moet het alleen ontdekken in jezelf. Boomklimmen is een bijzonder leuke en goede manier om dat te doen', zegt Hedde.
Het zijn geen kinderachtige bomen waar de kinderen in klimmen. 'Een kind gaat veilig gezekerd naar grote hoogtes. Onderweg komt hij/zij van alles tegen: angst, onzekerheid, moeilijke momenten. Hoe gaat hij daarmee om? Wat zijn handige trucjes om rustig te blijven, moed te verzamelen, steeds een beetje verder te komen? Daar gaat het om', vertelt Hedde.
Wat de kinderen tijdens het klimmen leren, werkt ook bij de uitdagingen in het echte leven. 'Per kind kijken we wat goed werkt. Naast klimmen, oefenen we met ondersteunende vaardigheden, zoals je kracht inzetten, gericht adem halen, het hier en nu ervaren, jezelf positief coachen etc. Maar de grote kracht zit in de ervaring zelf. Spelenderwijs stimuleren we de moed, kracht, rust en wijsheid die in ieder kind verborgen zitten. En dat neem je mee, het echte leven in', zegt Hedde.
Kan jouw (klein)kind een krachtboost van Boomtoppers gebruiken, laat het ons weten. Mail naar superdebby@omroepwest.nl. Wij sturen de mail door naar Hedde. Of mail rechtstreeks naar hem via bureaubuitenlucht@gmail.com