Wie heeft iets gezien van de plofkraak in Bodegraven?

BODEGRAVEN - De politie is dringend op zoek naar getuigen van een plofkraak in Bodegraven. De daders hebben het gemunt op de geldautomaat die in het filiaal van snackbar Kwalitaria aan de Vromade staat.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 16 januari. Meer zaken zijn hier te vinden.

De plofkraak vindt plaats in de vroege ochtend van donderdag 11 januari. Rond 4.20 uur horen omwonenden van het winkelcentrum Broekvelden breekgeluiden bij de snackbar. Even later klinken een aantal ontploffingen. Als de politie arriveert blijkt dat de geldautomaat is opgeblazen. De politie kan nog niet zeggen of er buit is gemaakt.

Na de plofkraak zien getuigen een man van ongeveer 1,70 meter lang weglopen. Hij draagt donkere kleding, waaronder een half lange jas. Iemand anders ziet een voertuig, waarschijnlijk een scooter, wegrijden richting de Cortenhoeve. De politie komt graag in contact met mensen die rond het tijdstip van de plofkraak personen of voertuigen hebben gezien in de buurt van het winkelcentrum.

Scooter zonder licht

Een derde getuige ziet even later een scooter zonder verlichting door de Nieuwstraat rijden, richting de Wilhelminastraat. Er zitten twee personen op en tussen hen in staat een tas of koffer. Het zou kunnen dat dit de daders van de plofkraak zijn.

Daarom is de politie op zoek naar mensen die de scooter hebben gezien in de Nieuwstraat of elders in Bodegraven. In de Wilhelminastraat zit een sorteerpunt voor kranten en rond dat vroege tijdstip zijn daar al best wat mensen aanwezig. Mogelijk zijn zij belangrijke getuigen.

Mogelijke voorverkenning

Daarnaast komt de politie graag in contact met mensen die iets hebben gezien van een mogelijke voorverkenning. Misschien zijn er in de uren of dagen voor de plofkraak personen of voertuigen opgevallen rondom het winkelcentrum aan de Vromade.

Als u in Bodegraven woont en een bewakingscamera heeft, vraagt de politie u om de beelden van de nacht van 10 op 11 januari eens te bekijken. Mogelijk staan de daders of de scooter daar op. Neem in dat geval contact op met de politie.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Meer over dit onderwerp:
PLOFKRAAK VROMADE BODEGRAVEN TEAM WEST
Deel dit artikel: