Flinke files op A4, A44 en A12 na ongelukken: 'Het is een heel drukke spits'

File op de A12 (Archief
File op de A12. © Dorien Snijders
GOUDA - Automobilisten moesten dinsdagochtend veel geduld hebben als ze via de A4 naar Amsterdam wilden rijden. Na een ongeluk bij Zoeterwoude-Dorp werd de rechterrijstrook daar afgesloten. Dit leidde tot drie kwartier file tussen knooppunt Ypenburg en Zoeterwoude-Dorp. Vanwege de problemen op de A4 liep het verkeer ook vast op de A44. Daar stond je een uur stil tussen Oegstgeest en Kaag. Ook op de wegen naar Rotterdam is het erg druk.
Op de A12 zat het automobilisten deze dinsdagochtend eveneens niet mee. Op de weg naar Utrecht ontstond rond 7.00 uur een kilometerslange file na een ongeluk bij Gouda. De vertraging bedroeg rond 7.30 uur drie kwartier. Daarna nam die langzaam af. Ook op de A12 naar Den Haag stond het verkeer dinsdagochtend behoorlijk vast, na een ongeluk waarbij een vrachtwagen betrokken is. Een rijstrook werd afgesloten bij Gouda. Er stond rond 7.45 uur zeventien kilometer file vanaf Woerden.
Vanwege de problemen op de A12 liep het verkeer ook vast op de A20, voor knooppunt Gouwe. Daar stond het verkeer twintig minuten in de file. 'Het is een heel drukke file', vat ANWB-woordvoerder Dennis Mooij samen.

Viaduct

In de nacht van maandag op dinsdag waren er ook problemen op de A12 tussen het Malieveld en het Bezuidenhout in Den Haag, na een incident rond 3.45 uur bij een viaduct. Daarop werd de weg urenlang afgesloten. Sinds 6.45 uur kan het verkeer daar weer gewoon doorrijden.
De actuele verkeersinformatue vind je hier.