Vrouwen Verwendag: Accesoires gezocht voor dak- en thuisloze vrouwen

Vrouwen Verwendag geslaagd
Vrouwen Verwendag geslaagd
DEN HAAG - UPDATE: Er kwam heel veel binnen aan accesiores. De Kessler Stichting kwam de accesiores met een busje ophalen en die lag goed vol.
Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. De Kessler Stichting in Den Haag organiseert dan ook dit jaar weer de Vrouwen Verwendag voor dak- en thuisloze vrouwen. Hiervoor zijn ze nog op zoek naar accessoires. Het Straat Consulaat riep de hulp in van SuperDebby!
Het is alweer de 11e keer dat Vrouwen Verwendag voor dak- en thuisloze vrouwen wordt georganiseerd. Dak- en thuisloze vrouwen kunnen zich de hele dag lekker laten verwennen door tientallen vrijwilligers. Er zijn kappers, pedicuren, manicuren, Reiki-therapeuten, schoonheidsspecialisten, masseurs en er wordt een lunch voor hen verzorgd.
Zo’n dag zou niet nodig moeten zijn, maar de Kessler Stichting ziet het aantal vrouwen in de nachtopvang stijgen, 1 op de 5 mensen die dakloos wordt is vrouw. 'En de meeste dakloze vrouwen verblijven in de vier grote steden, waaronder Den Haag. Deze mensen zijn alles kwijt en daar willen wij met deze dag aandacht voor vragen', aldus Joy Falkena van de Kessler Stichting.
Saamhorigheid
Naast een dag van verwennen zorgt de dag voor saamhorigheid tussen alle vrouwen. Joy: 'De gemene deler hier is het vrouw zijn en niet het feit dat ze dakloos zijn. De vrouwen zijn oprecht met elkaar bezig. Ook andere jaren zagen we dat door deze dag mensen elkaar zien en waarderen voor wie zij zijn.'
Make-over
Om even niet aan de dagelijkse problematieken te denken, krijgen de dames een complete make-over. Niet alleen worden haar, make-up en nagels gedaan, ze worden ook helemaal opnieuw aangekleed. Hiervoor zijn ze nog op zoek naar onder meer jassen, tassen, sjaals, sokken, schoenen en sieraden.
Heb jij nog accesoires die je graag wilt doneren? Dat kan bij de volgende inleverpunten tijdens openingstijden:
- 'De Kesslerstichting' aan de la Reyweg 530
- 'Pakkie Deftig' winkels aan de Regentesselaan 106 & Zamenhofstraat 63-67
Lukt dit niet? Breng ze langs aan de Laan van 's Gravenmade 2 bij Omroep West.