Maak mensen in verpleeghuis blij met je muziek!

Geslaagd
Geslaagd
DEN HAAG - UPDATE: Deze missie is zeker geslaagd! We hebben een reactie gehad van The Pearls, die willen graag muziek maken in het verpleeghuis.
Veel mensen willen wel iets doen als vrijwilliger, maar een vast dagdeel iedere week komt eigenlijk niet uit.
Werk, kinderen, kleinkinderen, er blijft nauwelijks tijd over voor je hobby's. Daar bedacht Mathilde Poels van verpleeghuis Eykenburg in Den Haag iets op. De mensen leven enorm op als ze muziek horen. Dus Mathilde nodigt in SuperDebby iedereen die een instrument speelt uit om een keer te komen spelen in het verpleeghuis!
In verpleeguis Eykenburg wonen 80 licht en zwaardere dementerende ouderen in 8 verschillende huiskamers.  Mathilde Poels is vrijwilliger en organiseert muziekprojecten omdat ze ervaart dat de mensen daar enorm van genieten.  
Deze mensen kunnen niet zelf van de afdeling af maar leven enorm op als ze muziek horen.  'Dan gaan ze tikken met hun vingers en er komt een glimlach op het gezicht', vertelt Mathilde in SuperDebby.

Repeteren in verpleeghuis
Mathilde is op zoek naar mensen die een instrument spelen en een keer willen komen spelen in het verpleeghuis. En dat hoeft niet een optreden te zijn met meerdere instrumenten en zang. Mathilde: 'Als je bijvoorbeeld dwarsfluit speelt dan moet je ook oefenen. Nou, dat oefenen mag je ook bij ons doen. Het geeft de bewoners afleiding, even uit maar toch thuis, het roept herinneringen op en het geeft rust en gezelligheid.'
De jaren '50 en' 60 sluiten het meest aan bij de bewoners, maar eigenlijk is alle muziek mogelijk. 'Wanneer iemand kan en wil is hij praktisch altijd welkom', aldus Mathilde.
Heb je interesse? Mail dan naar superdebby@omroepwest.nl