Tuingereedschap gezocht voor volkstuin van Wies

Deze missie is geslaagd
Deze missie is geslaagd © Pixabay
LEIDEN - UPDATE: Els uit Zoetermeer gaat verhuizen naar een huis zonder tuin. Ze wilde haar tuingereedschap graag aan Wies geven.
Wat heerlijk, een volkstuin. Lekker je eigen groenten en fruit verbouwen, lijkt jou dat ook zo fijn? Je moet dan natuurlijk wel groene vingers hebben! En wat dacht je van al dat tuingereedschap? Wies de Bruin uit Leiden heeft ook zo'n tuin en zoekt deze spullen. SuperDebby helpt mee.
Wies en haar man uit Leiden zijn na een half jaar wachten de trotse eigenaren van een 200 m2 volkstuin. Het was Wies haar droom om na 17 jaar in de stad te hebben gewoond een extra plek te hebben in de natuur. In de tuin willen ze naast bloemen ook graag groenten en fruit gaan verbouwen. Ze hebben al plannen voor een mooie kas en het huisje dat er nu op staat gaat er helemaal af. In de tuin is alles lekker primitief. Water haal je uit de sloot en de koffie neem je mee in een thermoskan. Helemaal wat Wies nodig heeft.

Tweedehands tuingereedschap

Je zou zeggen: een nieuwe tuin, hup naar de bouwmarkt voor gereedschap! Maar Wies denkt hier anders over: 'Ik vindt het zonde om nieuwe spullen te kopen, terwijl er al zoveel spullen gemaakt zijn op de wereld' en 'Er zijn vast mensen die tuingereedschap hebben staan en er niets meer mee doen. Ik zou er heel blij mee zijn en draag graag mijn steentje bij aan een beter milieu' Ze heeft al oproepen geplaatst op internet en daardoor heeft ze nu een mooie spitvork gekregen. Dat is een mooi begin voor haar nieuwe collectie tuingereedschap.
Heb jij tuingereedschap over zodat Wies en haar man hun volkstuin om kunnen toveren tot een fantastische droomtuin? Ze zoekt nog een schop en een hark en alle andere tuingereedschap is ook helemaal welkom.
Laat het weten via superdebby@omroepwest.nl