Bertens verlaat met opgeheven hoofd Australian Open

WATERINGEN - Kiki Bertens is er op de Australian Open niet in geslaagd voor een stunt te zorgen tegen de nummer 2 van de wereld, Caroline Wozniacki. De tennisster uit het Westland gaf goed partij, maar ging met 6-4 6-3 onderuit.

Bertens stond voor het eerst in de derde ronde in Melbourne, maar trof met Wozniacki een topfavoriet voor de titel. Bertens kreeg wel kansen in de Rod Laver Arena, maar Wozniacki was op de belangrijke punten net wat overtuigender.

Zo kreeg Bertens al in de openingsgame een breakpoint, maar het was Wozniacki die een game later de eerste break pakte. Het duurde tot 5-3 voordat Bertens wat terug deed. Na een slechte servicegame van de Nederlandse was het echter Wozniacki die de eerste set won.

Vier matchpoints

In de tweede set werd duidelijk waarom Bertens ook haar derde partij tegen Wozniacki niet kon winnen. De voormalige nummer één van de wereld had bijna elke bal en sloeg toe op de belangrijke punten. De laatste game was illustratief voor de wedstrijd. Bertens kreeg tot vier keer de kans om de servicegame van haar tegenstanders te winnen maar liet dat na. Wozniacki had aan vier matchpoints wel voldoende om de volgende ronde te halen.

LEES OOK: Bertens voelt zich klaar voor Wozniacki: 'Deze kunnen we ook weer afvinken'

Meer over dit onderwerp:
BERTENS TENNIS AUSTRALIAN OPEN
Deel dit artikel: