Werkzaamheden nieuw knooppunt Rijnlandroute van start

LEIDEN - Dit weekend starten de werkzaamheden aan het nieuwe knooppunt bij de A44, net onder Leiden. De nieuwe weg, ook wel de Rijnlandroute genoemd, gaat de A44 met de A4 verbinden.
Om het doorgaande verkeer op de beide wegen zo min mogelijk te storen, worden er aparte op- en afritten gemaakt die alleen toegankelijk zijn voor bouwverkeer. 'Daardoor kan het bouwverkeer sneller op haar bestemming aankomen, maar zorgt ook daardoor voor weinig overlast', vertelt Linda van Heusden van de Provincie Zuid-Holland.
Doordat de bouwplaats van het nieuwe knooppunt direct langs de snelweg ligt, ligt er ook gevaar op de loer. 'Bouwverkeer kan op deze manier heel makkelijk grote hopen blubber tussen de banden meenemen en op de snelweg achterlaten. Om dat te voorkomen rijdt al het bouwverkeer door een waterbak, vlak voordat ze de weg opgaan', aldus van Heusden.

2022 klaar zijn

De weg bestaat uit een verdiepte weg en een stuk tunnel onder Voorschoten. Het boren van de tunnel zal in juni 2019 plaatsvinden. Het gehele project De Rijnlandroute moet 2022 klaar zijn.