HSP-lijsttrekker Wijsmuller: 'De Haagse Stadspartij maakt kans om de grootste te worden'

Wethouder Joris Wijsmuller van de Haagse Stadspartij
Wethouder Joris Wijsmuller van de Haagse Stadspartij © Haagse Stadspartij
DEN HAAG - De Haagse Stadspartij (HSP) gaat meedoen in de strijd om de grootste partij van Den Haag te worden. Dat voorspelt lijsttrekker Joris Wijsmuller. Vrijdagavond trapt de HSP de campagne af voor de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart.
Volgens Wijsmuller zijn er kansen voor de HSP om in het 'versplinterde politieke landschap' de grootste te worden. Hij zegt dit daarover:
HSP-lijsttrekker Joris Wijsmuller: 'We maken kans om de grootste te worden'
De politieke discussie over de bouw van cultuurcomplex op het Spuiplein is volgens Wijsmuller geen belemmering om als partij te groeien. Het cultuurcomplex wordt het nieuwe onderkomen voor het Residentie Orkest, het Nederlands Danstheater en het Koninklijk Conservatorium en kost een kleine 180 miljoen euro.
Volgens de politieke tegenstanders van Wijsmuller is hij gedraaid, want hij was voor de verkiezingen in 2014 nog tegen het Spuiforum en nu trekt hij als wethouder een vrijwel identiek bouwplan.
Wijsmuller over dit omstreden project:
HSP-lijsttrekker Wijsmuller over het cultuurcomplex: 'Wij durven politiek gevoelige zaken aan te pakken.'
De Haagse Stadspartij wil zorgen voor meer betaalbare woningen in de stad, want daaraan is een groot tekort zegt Wijsmuller:
HSP-lijsttrekker Joris Wijsmuller: 'Er moeten meer betaalbare woningen komen.'
Duurzaamheid staat hoog op de agenda van de Haagse Stadspartij, want er kan op het gebied vaan duurzaamheid wel een tandje bij.
HSP-lijsttrekker Joris Wijsmuller: 'Een duurzame stad is belangrijk voor onze kinderen en kleinkinderen.'
De Haagse Stadspartij is twintig jaar geleden ontstaan uit de krakersbeweging. En die roots is de partij nog niet kwijt. Daarom blijft de partij zich inzetten voor culturele broedplaatsen in de stad.
HSP-lijsttrekker Joris Wijsmuller: 'Ruim baan voor culturele broedplaatsen.'