Prinses en hoofdcommissaris lezen peuters en kleuters voor: 'Dit prikkelt de fantasie'

DEN HAAG - Prinses Laurentien las woensdagochtend n het Kinderboekenmuseum in Den Haag peuters en kleuters voor uit het prentenboek van het jaar 'Ssst! De tijger slaapt'. Dit deed ze in het kader van het Nationale Voorleesontbijt. Zij was een van de vele bekende Nederlanders die tijdens de vijftiende editie de allerkleinsten voorlazen in kinderdagverblijven, crèches, basisscholen en openbare bibliotheken.
Dit jaar hadden ook onder anderen tv-presentatrice Dieuwertje Blok, popmuzikant Alain Clark, politiek verslaggever Xander van der Wulp en hoofdcommissaris van de politie Erik Akerboom zich aangemeld. Doel van het initiatief is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Ook Akerboom las voor uit 'Ssst! De tijger slaapt'. 'Het boek draait om een aantal dieren die een slapende tijger moeten passeren. Dat doen ze op een hele ingenieuze manier', vertelde de korpschef. 'Wij komen met de politie graag op scholen. We treden graag in contact met de jeugd op een positieve manier. En voorlezen prikkelt de fantasie.'
Britta Teckentrup
'Ssst! De tijger slaapt' is geschreven en geïllustreerd door Britta Teckentrup en door een jury van jeugdbibliothecarissen uitgeroepen tot prentenboek van het jaar. De voorleescampagne, die tot zaterdag 3 februari duurt, is een initiatief van Stichting Lezen en wordt georganiseerd door CPNB.