Kunstenaar zamelt kleding in voor daklozen

Kledingrek
Kledingrek © Omroep West
DEN HAAG - Kunstenaar Timothy Zwitser is deze winter een kledinginzamelingsactie begonnen voor daklozen. Zwitser hoorde van daklozen in het centrum van den Haag dat twee van hun vrienden waren overleden door de kou, en besloot iets te doen.
De geboren Zoetermeerder vond dat er iets gedaan moest worden om dak- en thuislozen warm de winter door te laten brengen. Daarom heeft hij aan zijn familie en vrienden gevraagd of zij misschien nog wat kleding, die ze konden missen, in hun kledingkast hadden liggen. Zwitser is verrast door de opbrengst. 'Je kan je niet voorstellen hoeveel kleding mensen in hun kast hebben.'
In zijn atelier heeft de kunstenaar de kleding verdeeld en samen met vrienden heeft hij de kleding uitgedeeld aan minderbedeelden. 'Ik vind daklozen een naar woord, het zijn ook gewoon mensen,' zegt Timothy. Hij vindt dat hij daarvoor een andere naam moet bedenken. Volgens hem gebeurt het vaker dat daklozen in de winter komen te overlijden. 'En dat in Nederland, ik dacht dat we het goed hadden hier.' In totaal heeft de kunstenaar zo'n zestien zakken met kleding bij elkaar verzameld.

Gulle gevers

Binnenkort gaat Zwitser weer de straat op om kleding uit te delen, maar daarvoor heeft hij hulp nodig van gulle gevers die iets kunnen missen. Mensen kunnen kleding in zakken naar het atelier van Timothy brengen aan de Mauritskade 35 in Den Haag.