Betty zoekt informatie over het muziekgezelschap “De Gezellen Boys' uit Delft

De Gezellen Boys uit Delft in de jaren 30 en 40.
De Gezellen Boys uit Delft in de jaren 30 en 40.
DELFT - Betty Beukers uit Delft mailde en schreef: 'Hallo SuperDebby, Wij weten inmiddels dat je regelmatig dingen voor elkaar krijgt wat andere mensen nog niet was gelukt'.' Kun je helpen?' Ze zoekt informatie over het muziekgezelschap “De Gezellen Boys' uit Delft uit de jaren '30 en '40.

Voor Betty's oproep gaan we dus terug in de tijd. De Gezellen Boys waren een soort accordeonorkest dat regelmatig speelde in het toenmalige Patronaat aan de Raamstraat, later bekend als Caminata. 'Ze speelden volkswijsjes en accordeonmuziek. Voor Delft was het in die tijd een grote band. Ze speelden in grote zalencomplexen', vertelt Betty.
Betty's vader Aad van Velzen, haar schoonvader Jan Beukers en haar oom Wim Lupker speelden in de jaren '30 en '40 in het muziekgezelschap. Ook ene meneer Stift speelde in die tijd mee. Ook in de rest van de familie zit er veel muzikaliteit.
Betty zoekt beeldmateriaal of geluidsopnames van het orkest. 'Het komende jaar hebben we in de familie een aantal jubilea in de familie. Mijn jongste broer, die ook in de muziek zit, wordt 60 en gaat trouwen en een neef, die ook muzikant is, wordt 40. Ik zou ze graag verrassen met een boekje met foto’s. Hoe leuk zou het zijn, vooral voor mijn neef, als hij meer van de muziekcarriere van zijn familieleden te weten komt', zegt Betty.
Heb je beeldmateriaal voor Betty, mail dan naar superdebby@omroepwest.nl