West Wekker: DI-RECT op Bevrijdingsfestival en zesduizend euro boete vanwege geluidsoverlast

© DI-RECT (Bewerking: Omroep West
DEN HAAG - Goedemorgen! Start je donderdag goed met een selectie van het belangrijkste nieuws dat Omroep West voor je op een rijtje heeft gezet!
1. Geluidsoverlast? Zesduizend euro boete!
Muziekcafe Foots in Den Haag krijgt een boete van zesduizend euro omdat de geluidsnormen zijn overtreden. Onterecht, vindt eigenaresse Soes Sewratan. 'Ik ben de dupe van twee nieuwe bewoners boven mijn café.'
2. DI-RECT, Candy Dulfer en RONDÉ op Bevrijdingsfestival Den Haag
De eerste artiesten die optreden tijdens het Bevrijdingsfestival dit jaar zijn gisteren bekendgemaakt door de organisatie. DI-RECT, Candy Dulfer en RONDÉ staan zaterdag 5 mei op het hoofdpodium.
3. Vrachtwagenchauffeurs willen bij code rood een algeheel rijverbod
Bij code rood willen vrachtwagenchauffeurs een algeheel rijverbod voor lichte en lege vrachtwagens. Dat blijkt uit een enquête die CNV Vakmensen heeft gehouden onder eigen leden. Bijna zestig procent van de beroepschauffeurs vindt dat hun werkgever onvoldoende rekening houdt met code rood.
4. OM in Den Haag pakt tien miljoen euro af van criminelen
Het Openbaar Ministerie in Den Haag heeft vorig jaar tien miljoen euro afgepakt van criminelen. Naast cashgeld en botcoins moesten ook dure auto's ingeleverd worden. Sinds mei vorig jaar wordt al het geld dat iemand bij aanhouding op zak heeft, doorgesluisd naar het OM.
Weer
We krijgen vandaag de zon af en toe te zien, maar plaatselijk valt ook een bui. Er waait een matige zuidwestenwind en het wordt ongeveer 9 graden.
Vanavond op TV West
Presentator Jet Sol trekt een lijn op de kaart van de regio. Ze moet in een rechte lijn van A naar B zien te komen. Samen met cameravrouw Annelies Dijkman en geluidsman Kees van de Knaap gaat Jet op pad. Dwars door huizen, struinend door straten ontmoeten ze allerlei mensen uit de regio.