Groep De Mos: Tom Beugelsdijk onder druk gezet om lijstduwerschap op te geven

© Soccrates Images
DEN HAAG - Groep De Mos is verbijsterd dat ADO-voetballer Tom Beugelsdijk onder druk wordt gezet om zich terug te trekken van de kandidatenlijst van deze partij. Beugelsdijk is lijstduwer en staat op nummer 50 op de concept-kandidatenlijst van Groep De Mos voor de gemeenteraadsverkiezingen.
Een ethische code in het FIFA-reglement verbiedt profvoetballers politiek actief te zijn. De Mos vindt dat vreemd. Hij stelt dat de FIFA eerst maar eens 'haar eigen integriteit op orde moet hebben voordat ze profvoetballers een verbod opgelegd krijgen om lokale politieke partijen te ondersteunen'.  
'Dat een corrupt boevennest als de FIFA klaarblijkelijk haar neus ophaalt voor de Nederlandse grondwet - waarin staat dat iedere Nederlander bij verkiezingen het recht heeft om te kiezen én om verkozen te worden - is natuurlijk te bizar voor woorden', vindt lijsttrekker De Mos. Volgens ADO-directeur Mattijs Manders heeft het FIFA-reglement geen rol gespeeld bij de beslissing van Beugelsdijk. Het besluit om zich terug te trekken als lijstduwer is volgens de algemeen directeur door de voetballer zélf genomen. 'In deze fase van de competitie heeft Tom alle aandacht nodig voor het voetballen.'

'Tommie mag hier niet onder lijden'

Groep De Mos zal donderdag een gesprek hebben met Beugelsdijk. 'Tommie mag hier uiteraard niet onder lijden en moet zich compleet kunnen focussen op de verdediging van ADO', aldus De Mos.
Omroep West heeft gesproken met Beugelsdijk, maar hij heeft laten weten niet inhoudelijk te willen reageren.