'Dit overvalt ons volledig', Richard de Mos over afhaken ADO-icoon Beugelsdijk als lijstduwer

DEN HAAG - 'Ik vind het vreemd...' Zo reageert Hagenaar Richard de Mos op het feit dat Tom Beugelsdijk afhaakt als lijstduwer van zijn politieke partij voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen.
Volgens algemeen directeur van ADO Den Haag Mattijs Manders heeft de centrumverdediger 'in deze fase van de competitie alle aandacht nodig voor het voetballen'. Daarom zou Beugelsdijk hebben besloten af te zien van het lijstduwersschap voor Groep de Mos.
'Ik hoorde het nieuws vannacht', vertelt lijsttrekker Richard de Mos. 'Het overvalt ons volledig. Tom is vrijdag nog op onze nieuwjaarsreceptie geweest... Ik ga donderdagmiddag met hem praten.' De Mos noemt de timing en de beslissing 'vreemd'.

'Voetballers vaker lijstduwer'

Een ethische code in het FIFA-reglement verbiedt profvoetballers politiek actief te zijn. Maar volgens Manders speelde dit geen rol bij het besluit van Beugelsdijk. 'Als Tom zich niet had teruggetrokken, hadden we als club kunnen zeggen dat de etische code van de FIFA dit verbiedt. Maar die discussie hebben we niet met elkaar gehad.’
De Mos benadrukt dat er wel vaker voetballers lijstduwer zijn geweest. 'Bijvoorbeeld Frank van der Struijk, toen hij nog voor Vitesse uitkwam. We zoeken via de vakbond uit of de ethische code van de FIFA hier wel van toepassing is. Natuurlijk moet Tom zich focussen op het voetbal, maar het lijstduwerschap vergt niet al te veel tijd.' Volgens hem hebben 'andere krachten' de druk opgevoerd. 'Maar we zullen dit besluit respecteren.'  
Omroep West heeft gesproken met Beugelsdijk, maar hij heeft laten weten niet inhoudelijk te willen reageren.
LEES OOK: