'Ook ongevalscenario wordt onderzocht', nieuwe getuigenoproep in verband met dood Sofie Kerklaan

© Facebook Sofie Kerklaan
DE LIER - De politie tast nog altijd in het duister naar wat er in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 november 2017 gebeurd is met Sofie Kerklaan. De 27-jarige vrouw, die opgroeide in De Lier, werd toen zwaargewond gevonden voor haar huis in Amsterdam en overleed korte tijd later.
Vanwege de onduidelijkheid rond haar dood deed de politie maandag een nieuwe getuigenoproep. 'Alle scenario’s over wat haar mogelijk kan zijn overkomen, worden onderzocht. Ook die van een noodlottig ongeval of een misdrijf.' In het onderzoek missen volgens de politie 'nog diverse belangrijke getuigen'.

De politie vroeg eind november al expliciet naar twee
. Die zijn in de nacht van 11 op 12 november gezien op het Amsterdamse Jakartaterras waar Kerklaan rond 2.45 uur
. De vrouwen zijn rond 1.30 uur gezien bij de onderdoorgang die de Molukkenstraat met de Bataviastraat verbindt. Het Jakartaterras ligt daar tussenin. De fietser reed rond 2.45 over het Jakartaterras naar de Bataviastraat. Ook een persoon die rond 2.15 uur liep over de trap tegenover het appartementencomplex waar Kerklaan werd gevonden, kan volgens de politie iets belangrijks hebben gezien.
Harde, ruzie-achtige stemmen

Verschillende mensen hoorden die nacht 'harde, ruzie-achtige stemmen' in de buurt. Het kan volgens de politie zijn dat Kerklaan hierbij betrokken was. 'Maar misschien is ze onbedoeld hierbij betrokken geraakt.'