Wil jij naar de reünie van discotheek De Tempel? Wij weten de datum

Lekker dansen in De Tempel, zo ging dat in september 1990
Lekker dansen in De Tempel, zo ging dat in september 1990 © Mieke Schlaman
DEN HAAG - Het was 'the place to be' in de jaren 90 in Den Haag, Dansgelegenheid de Tempel zoals de discotheek officieel heet. Het gonst al een tijdje: Er komt een reünie. Maar de datum was tot nu toe onbekend. Nou, pak je agenda, want wij weten 'm: Het is op vrijdag 13 april.
'Het is helemaal waar: de enige echte en best officiële Tempel Reünie gaat er komen', aldus de organisatie. 'We gaan terug naar de heerlijke '90s. Met bijvoorbeeld heel wat dj's van toen, crew van back in the days en vooral natuurlijk de gasten. Jij en je vrienden van vroegâh. Om nog één keer die vervlogen tijden her te kunnen beleven.'
Waar je je Citta op 13 april kunt parkeren is nog niet bekend, want de locatie van het feest staat nog niet vast. Het zal in elk geval niet gehouden in voormalige bankgebouw aan het Prins Hendrikplein waar de De Tempel tot de sluiting in 2005 in huisde. Nu zit daar de Dienst Archeologie.

Tongende tieners

De Tempel was bekend vanwege legendarische elementen als 'De drank Effectenbeurs'. Daarbij kon je bijvoorbeeld zomaar ineens honderd Blue Curaçao met Seven Up 'scoren' voor maar 25 gulden. Ook kon je in de Buzz Video Funpub met een telefoon naar elkaar bellen - destijds heel vooruitstrevend en hip - om zo een date te scoren, wanneer je iemand niet rechtstreeks aan durfde te spreken.
Dat lijkt in veel gevallen ook gelukt te zijn. Behalve als zenuwcentrum van opbloeiende tienerliefdes - inclusief het betere snavelen in het marmeren trapportaal of gewoon ordinair op de dansvloer - stond De Tempel ook bekend vanwege de muziek. Begin jaren '90 was de housemuziek erg populair. Diverse bekende dj's en acts traden op in de Haagse discotheek van weleer, waar veel mensen ook nu nog massaal mooie herinneringen aan hebben.

Melancholische stappers van toen

Blijkbaar zijn de 'children of the night' van destijds nog niet uitgefeest, want het lijkt een trend te zijn om dergelijke reünies te organiseren. Een generatie eerder waren De Marathon en Sandokan (op Scheveningen) erg populair. Ook daarvan zijn reünies gehouden.
Ook het roemruchte café Plaza heeft al een reünie gehouden en ook de zogeheten 'Classic Parties' van Discotheek Westwood in de Haagse Vogelwijk worden nog altijd druk bezocht.