Sanctie TU Delft na ontgroening met rotte vis

Vissen © ANP
DELFT - De TU Delft heeft het Delftsch Studenten Corps (DSC) financieel gekort wegens misstanden tijdens de ontgroening van afgelopen jaar. In een studentenhuis waar aankomende leden sliepen 'kwamen gedragingen naar buiten die de TU Delft niet aanvaardbaar vindt', meldt de onderwijsinstelling op de eigen site. DSC mag dit jaar ook niet aan twee onderdelen van de nieuwe ontvangstweek deelnemen.
De TU Delft onderzocht een anonieme klacht en ontdekte dat 'een aantal aspecten' klopte. Enkele aankomende leden, onder wie een jongeman met een hockeyblessure, moesten zich op de knieën voortbewegen en onder een tafel zitten met hun hoofd door een gat. Ook moesten de mannen in hun ondergoed op de stoep en in de deuropening staan en werd op hun slaapplek stinkende vis neergelegd.
DSC, dat zelf ook een verklaring uitgaf, werkte mee aan het onderzoek en trof maatregelen, maar de universiteit stelt ook vast dat 'de brede boodschap dat de ontgroeningscultuur van sommige studentengemeenschappen dringend aan herziening toe is, blijkbaar nog niet alle leden van deze vereniging heeft bereikt'.