Kruip in de huid van een schelpenvisser of haringventer

Scheveningen 1818
Scheveningen 1818
DEN HAAG - Badplaats Scheveningen bestaat 200 jaar en gaat op 12 mei voor een dag terug naar die tijd. Hoe zag de plaats er toen uit? Feest aan Zee zoekt figuranten die mee willen doen aan het evenement en doet een oproep in SuperDebby.
In 1818 bouwde Jacobus Pronk het eerste badhuis op Scheveningen. De badplaats staat in de spotlights en dat betekent een jaar lang feest met festivals, tentoonstellingen en evenementen. Naast het Historisch Festival Scheveningen wat jaarlijks wordt gehouden in augustus, is er op twaalf mei een wel heel bijzonder evenement: Historisch Feest aan Zee. De badplaats gaat op die dag 200 jaar terug in de tijd.
Badman, haringventer of schelpenvisser of visserman?
Het spektakel speelt zich af op het strand ter hoogte van de Keizerstraat. Met een replica van de zeilwagen van Simon Stevin als hoogtepunt! Rondom de replica van de zeilwagen worden historische taferelen uitgebeeld en zijn er strandfiguren zoals de badman, haringventer maar ook de schelpenvisser en visserman.
De organisatie van Feest aan Zee is nu op zoek naar figuranten die mee willen doen en op die dag in historische kleding een strandberoep willen uitoefenen. 'Maar ook vrijwilligers die een andere rol willen vervullen zijn welkom', aldus Marie-Anne van der Toorn van Feest aan zee.
Wil je meedoen? Mail naar superdebby@omroepwest.nl of ga naar het aanmeldformulier www.feestaanzee.nl/figurant