Scheveningsche Roeivereeniging zoekt nieuwe botenopslag

De Scheveningsche Roeivereeniging (SRV) doet het niet onverdienstelijk.
De Scheveningsche Roeivereeniging (SRV) doet het niet onverdienstelijk.
DEN HAAG - Een lastige missie, maar niets is onmogelijk. De Scheveningsche Roeivereeniging (SRV) doet het niet onverdienstelijk. De 15 jaar oude vereniging wil hun drie houten boten graag goed en veilig opslaan. En daar hebben ze SuperDebby voor ingeschakeld.
Het herenteam van de Scheveningsche Roeivereeniging is Nederlands Kampioen geworden en het damesteam is dat al jaren. Zij roeien internationaal in de Top-10. Ook werden de dames jaren geleden Wereldkampioen. De veteranen werden dat afgelopen jaar.
De roeiers roeien vanuit de haven de zee op. Dat doen ze in zogenoemde houten overnaadse boten, boten waarvan de plankjes elkaar overlappen. Het is een ontwerp dat 200 jaar oud is; de boten worden nog steeds op dezelfde manier gemaakt. 'SRV heeft drie houten boten en een polyester boot. De 100 leden van de vereniging onderhouden de boten zelf. Voor het schuren en lakken draaien wij onze hand niet om', zegt René Clavaux.
Nieuwe stalling
Hij zoekt namens de vereniging een nieuwe stalling. De loods die SRV huurde in de Trompstraat in het Zeeheldenkwartier werd te duur. 'We hebben eigenlijk boven onze stand gehuurd. Omdat we geen subsidie krijgen, moeten we het zelf betalen en dat lukte niet meer. Daarom zoeken we nu iets anders', zegt Clavaux.
SRV zoekt een loods, een schuur of andere stalling. Het meest ideale - 'en dan droom ik even', zegt Clavaux - is een oude visafslag in Scheveningen met de afmeting 10 meter bij 15 meter zijn, zo'n 150 vierkante meter. 'We klussen er en slaan de boten op. Een groot deel van het jaar is er niemand', zegt de voorzitter. Een boot is 10 meter lang en twee meter breed.
Geen gangbare maat
Hij realiseert zich dat wat hij zoekt geen gangbare maat is. 'We zoeken iets dat te groot is voor servet en te klein voor tafellaken', lacht hij.
Weet je een loods, schuur of stalling die leegstaat? Je zou de 100 roeiers van de Scheveningsche Roeivereeniging daar heel blij mee maken. Mail naar superdebby@omroepwest.nl