Zo word je de nieuwe Haagse nachtburgemeester

Nachtburgemeester René Bom bij vriend Mark Rutte.
Nachtburgemeester René Bom bij vriend Mark Rutte. © ANP
DEN HAAG - Wie wordt de nieuwe Haagse nachtburgemeester? Nu René Bom zijn taken neerlegt, betekent dat ook dat Den Haag op zoek is naar een nieuwe nachtburgemeester. Vanaf nu kan iedereen zich opgeven.
De Haagse Nachtraad heeft vrijdag de vacature voor de nieuwe nachtburgemeester online gezet. Tot en met 2 maart kan iedereen die het stokje graag over wil nemen zich inschrijven.
De functie is niet voor de eerste de beste weggelegd, daarom is er een profiel opgesteld. Zo moet de nieuwe Haagse burgemeester onder meer beschikbaar zijn voor twee jaar en draagvlak binnen de Haagse politiek en Haagse muziekscene hebben.

Verkiezingsnacht

Wie zich in het uitgebreide profiel herkent, kan zich nu dus inschrijven. Daarbij wordt gevraagd naar gegevens en motivatie. De Haagse Nachtraad maakt een voorselectie uit alle sollicitaties, waarna vijf kandidaten doorgaan naar de online stemronde.
Omdat een nachtburgemeester natuurlijk wel van een feestje moet houden, wordt op 17 maart een verkiezingsnacht georganiseerd in het Paard. Dan wordt de Haagse Nacht gevierd, krijgt de oude nachtburgemeester een tattoo, en wordt de nieuwe burgemeester bekendgemaakt.