IJshockeyers HIJS veroveren met overmacht Nederlandse beker

DEN HAAG - Met volle overtuiging hebben de ijshockeyers van HIJS zondag de Nederlandse beker veroverd. Opponent UNIS Flyers Heerenveen werd in een sfeervolle Uithof met klinkende cijfers aan de kant gezet: 3-7. Na een ijzersterke tweede periode, waarin HIJS een tijdje met een man meer speelde, was de prijs al zo goed als zeker in Haagse handen.


HIJS kwam vroeg in de wedstrijd op achterstand, maar voerde al snel na de openingstreffer de druk behoorlijk op. Het harde werken werd beloond met de gelijkmaker die Joey Oosterveld voor zijn rekening nam: 1-1.

De tweede periode was ijzersterk van HIJS. Raymond van der Schuit en Alan van Bentem zetten de Hagenaars binnen enkele minuten op 1-3. De sfeer op het veld was grimmig en na een harde overtreding van Kevin Nijland op HIJS-speler Oliver Petaky speelde HIJS een tijdje met een man meer, powerplay. In die tijd sloeg de Haagse ploeg haar slag en liep het uit naar een riante 1-6 voorsprong.

Ruime marge

De voorsprong was te groot om in de derde periode nog uit handen te geven. Uiteindelijk werd het 3-7 in het voordeel van HIJS.

Voor HIJS was het de derde keer in de historie dat het de Nederlandse beker pakte (1938, 2012 en 2018). Heerenveen ging de laatste twee keer aan de haal met de troffee en stond zondag voor de vijfde keer op rij in de eindstrijd. HIJS voorkwam in de eigen Uithof dat Heerenveen ook deze keer won.

De weg naar de finale

HIJS bereikte de finale van het bekertoernooi door alle zes de groepswedstrijden te winnen. Zoetermeer, Amsterdam en Eindhoven werden door de Hagenaars verslagen. In de halve finale had HIJS drie wedstrijden nodig om Geleen uit het toernooi te knikkeren. Na een 3-2 nederlaag in Limburg werd het in Den Haag 10-1 en 9-2 voor de thuisploeg.


LEES OOK: IJshockeyers HIJS uit Den Haag werken toe naar bekerfinale

Meer over dit onderwerp:
HIJS IJSHOCKEY
Deel dit artikel: