Frans zoekt schilderijen (of foto's daarvan) van zijn vader Willem Schrofer

DEN HAAG - Frans Schrofer is de zoon van de Haagse kunstenaar Willem Schrofer. Hij is via SuperDebby op zoek naar schilderijen, of foto's daarvan, en verhalen over zijn vader. Hij wil graag een website opzetten met zoveel mogelijk informatie over de kunstenaar.
De in 1968 overleden Schrofer was oprichter van de Haags VERVE-groep waar 15 Haagse kunstenaars aan deelnamen. 'Het was een rebellerende groep kunstenaars. VERVE was de tegenhanger destijds van de Amsterdamse COBRA-groep. Dat was haat en nijd natuurlijk', vertelt Frans.
'Ik weet uit de verhalen dat mijn vader veel werken weggaf of ruilde met andere kunstenaars zoals Paul Citroen, Co Westerik, Jan Roede, Willem Hussem, Sierk Schreuder, Henk Peeters, Ber Mengels, Herman Berserik, Jaap Nanninga, Nol Kroes, en vele van hem ook heeft geportreteerd', zegt Frans.
Oeuvre van vader
Hij zoekt foto's van schilderijen (plus informatie over de afmetingen) en verhalen van oud vrienden of kennissen. 'Ik inventariseer het oeuvre van mijn vader en word nog vaak verrast hoeveel werk er nog onbekend is voor mij. Ik wil eind van het jaar een website openen met zoveel mogelijk werk van hem. Ook lijkt het me leuk als ik te weten kom hoe iemand in het bezit is gekomen van een schilderij. Al dat soort informatie is ontzettend welkom', zegt Frans.  
De Haagse kunstenaar Willem Schrofer is geboren in 1898 en overleden in 1968. Weten hoe de kunst eruit ziet? Op de foto's het werk van Willem: onder andere een zelfportret met pijp uit 1944, en twee van de acht schilderijen die in het Haagse letterkundig museum hangen een van Boudewijn Büch uit 1967 en het grote schilderij van de Podiumredactie met Remco Campert, Jan Hofland, Gerrit Borgers, Sybren Polet, Han Lammers en Gerrit Kouwenaar.
Heb je informatie, laat het ons weten! Mail naar superdebby@omroepwest.nl