Huisarts die patiëntes filmde moet onderzocht worden in Pieter Baan Centrum

Een huisarts (niet die uit het verhaal) in actie. Archief
Een huisarts (niet die uit het verhaal) in actie. Archief © ANP
LEIDEN - Maarten B. (37), de Leidse huisarts die wordt verdacht van ontucht met vier kinderen - onder wie zijn eigen dochter - en het stiekem filmen van patiënten moet geobserveerd worden in het Pieter Baan Centrum. Dat heeft de rechter dinsdag bepaald.
B. heeft tot nu toe willen niet meewerken aan onderzoek, omdat hij niet wil dat de resultaten daarvan openbaar zullen worden. De huisarts zoekt zelf hulp, bleek tijdens de zitting. 'Het besef dat er iets moet gebeuren is er', zei zijn advocaat tijdens de zitting. Volgens de advocaat van B. wil hij wel behandeld worden.
Het Openbaar Ministerie had geëist dat B. geobserveerd zou worden in het Pieter Baan Centum. Zijn advocaat heeft tijdens de zitting niet gevraagd om de vrijlating van B.. Hij blijft dan ook vastzitten.

Onderzoek nog niet afgerond

Het onderzoek is nog niet afgerond, liet de officier van justitie weten. Onder meer de beelden worden nog onderzocht van patiënten die hij heimelijk zou hebben gefilmd in de drie huisartspraktijken waar hij soms werkte. De nieuwe zitting staat gepland op 18 april. Het gaat dan weer om een niet-inhoudelijke zitting.