Bloembollenactie Haagse stadsboerderijen

bloembollen
bloembollen
DEN HAAG - Je kent het vast wel: zo’n gezellig bakje met bloembollen op tafel. Zo komt het voorjaar al een beetje in huis! Maar wat doe je met de bollen als ze uitgebloeid zijn? Weggegooien!? Dat hoeft niet meer want de Haagse stadsboerderijen kunnen ze goed gebruiken!
Hans de Rijk van de Haagse stadsboerderijen is initiator van de bloembollenactie. Hij deed een oproep in Superdebby en hoopt heel veel uitgebloeide bloembollen in te zamelen. Alle bollen zijn welkom maar narcissen en blauwe druifjes hebben de voorkeur.  
Schaaltjes met bloembollen voor ouderen
'De ingeleverde bloembollen worden in het najaar met kinderen herplant op het terrein van de stadsboerderij zodat dat iedereen volgend jaar weer kan genieten van de kleurenpracht, vertelt Hans.'
Maar er zijn nog meer ideeën. In het najaar willen de haagse stadsboerderijen kleine schaaltjes met bloembollen samenstellen en langsbrengen bij ouderen en mensen die wel eist fleurigs in hun leveren kunnen gebruiken.
Vanaf 23 januari kun je de uitgebloeide bollen tijdens openingsdagen inleveren op èèn van de tien Haagse Stadsboerderijen. Hans: 'Het is zonde om bloembollen weg te gooien want ze zijn vaak goed te recyclen. Zo wordt je  ingeleverde bloembol weer groen en sociaal hergebruikt!'
Kijk voor de adressen op www.denhaag.nl/stadsboerderijen.