'Weesfietsen' voortaan weggehaald in heel Den Haag

DEN HAAG - De gemeente Den Haag breidt de zogeheten weesfietsenaanpak vanaf 1 april uit naar de hele stad. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders deze woensdag bekendgemaakt. Met deze aanpak worden fietsen weggeknipt als ze vier weken ongebruikt op straat staan.
'Met het opruimen van weesfietsen wordt de stad weer mooier en opgeruimder. Bovendien is er meer plek voor mensen die hun fiets wel gebruiken en willen stallen. Wijk voor wijk gaan we weesfietsen weghalen,' vertelt VVD-wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte).
De weesfietsenaanpak geldt momenteel al in acht Haagse wijken. Het gaat om delen van Duinoord, Bezuidenhout, Stationsbuurt, Leyenburg, Rustenburg-Oostbroek, Strandweg/Boulevard, Regentessekwartier en Zeeheldenkwartier.

'Grote ergernis aanpakken'

Volgens de gemeente zijn in die gebieden tot nu toe 1500 weesfietsen verwijderd en naar het Fietsdepot Haaglanden gebracht. Minder dan twee procent daarvan wordt opgehaald door de eigenaar.
'Nu de resultaten uit de eerste acht wijken goed zijn én er meer handhavingscapaciteit is, kunnen we nu een grote ergernis van ondernemers en bewoners aanpakken,' aldus Revis.