Bronovo ziekenhuis zoekt helpende handen

Het HMC Bronovo in Den Haag is op zoek naar vrijwilligers bij de ouderenzorg
Het HMC Bronovo in Den Haag is op zoek naar vrijwilligers bij de ouderenzorg © Pixabay
DEN HAAG - Heb je altijd al iets willen doen voor ouderen? Het HMC Bronovo in Den Haag is op zoek naar vrijwilligers bij de ouderenzorg. En natuurlijk werd SuperDebby hiervoor ingeschakeld!
'Sinds drieënhalf jaar ben ik met veel plezier in HMC Bronovo werkzaam als vrijwilliger ouderenzorg', schreef Ingrid Duitemeijer aan SuperDebby. 'En we kunnen nog heel goed mensen gebruiken dus ik wil graag een oproep doen.'
Als vrijwilliger Ouderenzorg help je ouderen bij het volgen van een programma die ze van de arts opgelegd krijgen tijdens hun ziekenhuisopname. Het gaat vaak om patiënten van 70 jaar of ouder die een verhoogd risico op ondervoeding, fysieke beperkingen of vallen bleken te hebben toen ze werden opgenomen.
Voorkomen
'Het doel van het programma is om functieverlies van deze patiënten tijdens de ziekenhuisopname te voorkomen', vertelt Ingrid. 'Dit kan zijn op het gebied van oriëntatie, beweging maar ook voeding. Dus als vrijwilliger doe je soms een spelletje met iemand maar ook wandelen, helpen bij eten en drinken of praten over vroeger.'
Je hoeft voor dit mooie en nuttige werk geen ervaring te hebben in de ouderenzorg. 'Voordat je aan de slag gaat krijg je een training zodat je goed voorbereid bent. Het maakt niet uit hoe oud je bent, als je het maar leuk vindt om mensen te helpen', aldus Ingrid.
Lijkt het je een leuke uitdaging? Meld je dan nu aan door een mail te sturen naar superdebby@omroepwest.nl.