Reizigers van HTM-buslijn 18, 22 en 24 kunnen hun geld terugkrijgen

HTM op busplatform Den Haag Centraal
HTM op busplatform Den Haag Centraal © Archief
DEN HAAG - Reizigers die de afgelopen drie maanden reisden met buslijn 18, 22 en 24, kunnen bij HTM een eenmalige compensatie van maximaal 6 euro claimen. HTM heeft onlangs het automatiseringssysteem vernieuwd, dat zorgt voor de berekening van de ritprijzen. Daaruit bleek dat de ritprijzen voor bus 18, 22 en 24 verkeerd zijn berekend.
Mensen die bleven zitten op Den Haag Centraal om verder te reizen, betaalden ook voor de afgelegde afstand tussen de uitstaphalte en de instaphalte op het busplatform. Dat is niet correct.
Daarom biedt HTM de reizigers die deze rit in de afgelopen drie maanden hebben gemaakt eenmalig een compensatie aan voor het teveel betaalde bedrag. Reizigers die denken daarvoor in aanmerking te komen kunnen een formulier invullen op de website van HTM klantenservice, optie 'Geld terug'.

Systeem is aangepast

HTM heeft het automatiseringssysteem inmiddels aangepast. Reizigers van bus 18, 22 en 24 die blijven zitten op Den Haag Centraal om verder te reizen, betalen nu per rit ongeveer 5 cent minder. De route op het busplatform wordt namelijk niet meer in rekening gebracht.