Verdachte van drie brandstichtingen in Leiden gefilmd

LEIDEN - Tijdens één nacht zijn er in de Leidse wijk Stevenshof drie branden gesticht. Een scooter, snorfiets en motor moesten het ontgelden. De politie gaat er van uit dat de branden door dezelfde persoon zijn gesticht. De verdachte is vastgelegd door een bewakingscamera.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 13 februari. Meer zaken zijn hier te vinden.
De branden vinden plaats in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 december. Om 00.15 uur staat een scooter in brand op het Maria Montessoripad, om 00.55 uur komt de melding van een brandende snorfiets bij het winkelcentrum aan de Stevensbloem en om 01.58 uur brandt een motor af op het Maria Montessoripad.
In alle gevallen kan de brandweer het vuur snel blussen en raakt er niemand gewond, maar de materiele schade is groot. De verdachte is gefilmd tijdens de brandstichting bij het winkelcentrum.

Signalement verdachte

Dankzij een getuige die hem tijdens de nacht bij een andere brand heeft gezien, weet de politie dat het gaat om een man met een getinte huid. Hij is mogelijk van Aziatische afkomst. Hij wordt geschat tussen de 40 en de 45 jaar oud en is ongeveer 1,75 meterlang.
De man heeft een breed postuur, droeg een rode pet en had een rode plastic boodschappentas bij zich. Hij sprak onduidelijk Nederlands. Op camerabeelden is te zien dat de man op een damesfiets rijdt. Dat zou er op kunnen duiden dat hij uit de buurt komt.

Herkent u de man?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Tip de politie via Whatsapp: 06-17214856
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem