OM wil Hongaren in cel vanwege seksuele uitbuiting

Prostitué achter het raam
Raamprostitutie vrijdag op het Zandpad in Utrecht. Utrecht pakt de raamprostitutie fors aan. Aanleiding zijn steeds hardere aanwijzingen dat de helft tot mogelijk 80 of 90 procent van de vrouwen in meer of mindere mate gedwongen in de prostitutie zit. ANP PHOTO ROBIN UTRECHT fotograaf Robin Utrecht stad Utrecht land Nederland Model released nee beeldnummer 8554118 beelddatum 31-10-2008 20:30:53 bron ANP © ANP
DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie (OM) eist celstraffen van achttien maanden tot vijf jaar tegen een Hongaarse familie vanwege het seksueel uitbuiten van zeker 21 jonge vrouwen. De meisjes, vaak pas achttien of negentien jaar oud, werden naar Nederland gehaald om vooral in Den Haag in de prostitutie te werken.
De tien verdachten zijn een broer en zussen met hun partners. Ze kozen bewust meisjes die het moeilijk hadden, bijvoorbeeld omdat ze uit een gebroken gezin kwamen. Zij gaven hen het gevoel dat zij bijzonder waren. Bij sommigen namen ze de rol van de echte ouders over. Een van de slachtoffers verklaarde volgens het OM dat ze haar lieten geloven dat zij van haar hielden als van hun kind.
Volgens het OM wisten de jonge vrouwen dat zij als prostituee gingen werken, maar waren hun werkomstandigheden heel anders dan eerder in Hongarije was aangegeven. Ze moesten elke dag werken, maakten erg lange dagen en was er een onderlinge competitie wie het meest zou verdienen. Ook werden ze steeds gecontroleerd. Het geld dat de vrouwen verdienden, hield de Hongaarse familie vaak zelf.