Burgemeester Aptroot: 'Ik ben bedreigd'

Burgemeester Charlie Aptroot
Burgemeester Charlie Aptroot © Talkshow FRITS!
WASSENAAR - Charlie Aptroot, voormalig waarnemend burgemeester van Wassenaar, is bedreigd. Hij heeft aangifte gedaan. Het Openbaar Ministerie bevestigt dat er twee aangiftes liggen tegen een verdachte. In maart staat een zitting gepland. 'Tot die tijd doen we geen mededelingen over de aard van de aangifte', zegt het OM.
De burgemeester is bedreigd in de periode dat Aptroot waarnemend burgemeester was in Wassenaar, in 2017. Hij legde die taak neer omdat hij die niet kon combineren met het burgemeesterschap van Zoetermeer.
Burgemeester Aptroot wil niet veel zeggen over de zaak. 'Politie en Openbaar Ministerie hebben dit opgepakt, de betrokkene moet voorkomen, en ik heb vertrouwen in politie en justitie.' Aptroot is verbaasd dat de zaak naar buiten is gekomen. 'Ik wilde er geen ruchtbaarheid aan geven, ik wil gewoon mijn werk als burgemeester doen.'

Verdachte ontkent

De man die verdacht wordt van de bedreiging wordt bijgestaan door advocaat Sebas Diekstra. 'Mijn cliënt ontkent dat hij de waarnemend burgemeester heeft bedreigd. Hij zou hebben gezegd dat de burgemeester van Wassenaar deel uit zou maken van een criminele organisatie. Zijn opmerking ging over het feit dat de gemeente het hem onmogelijk maakt om zijn bloemenkiosk op een normale wijze te exploiteren,' zegt Diekstra.