Man geslagen en beroofd, drie Amsterdammers vast

© John van der Tol
ZOETERMEER - Drie Amsterdammers zijn opgepakt omdat ze 37-jarige man uit Zoetermeer zouden hebben geslagen en beroofd. De mannen hadden aangegeven interesse te hebben in de telefoon die het slachtoffer aanbood op internet. Maandag spraken ze af.
Toen de Zoetermeerder de telefoon tevoorschijn haalde, wilde een van de verdachten ermee vandoor gaan. Toen het slachtoffer hem probeerde tegen te houden, kreeg hij klappen. Daarna gingen de dieven er vandoor.
De Zoetermeerder belde meteen de politie. Hij kon een goed signalement van de mannen doorgeven en hun vluchtauto omschrijven. Op basis hiervan kon de politie de verdachten aanhouden.

Signalement

De Amsterdammers - van 16, 17 en 21 jaar - zijn vastgezet. De politie zoekt getuigen die de drie in de omgeving van de straat Sumatra hebben gezien.
Een van de verdachten is donker getint en ongeveer twee meter lang. Hij droeg een zwarte jas en een donkere trainingsbroek. Een tweede verdachte is ook donker getint, maar kleiner. Hij droeg een zwarte jas met een zwarte trainingsbroek.