Afleveringen van 6-delige serie 'De Wijk' gezocht

De Wijk geslaagd
De Wijk geslaagd
DEN HAAG - UPDATE: Na de oproep van Gerard werd bekend gemaakt dat de serie 'De Wijk' binnenkort uitgezonden gaat worden op TV West.
Lang, lang geleden, zelfs nog voor TV West bestond, werd in 1985 Lokatel TV opgericht. Tussen 1986 en 1993 zond deze zender programma's uit die op Den Haag gericht waren. 'De Wijk' was zo'n programma; een serie van 6 delen die zich afspeelde in de Schilderswijk. Gerard van Leeuwen uit Nootdorp speelde een rol in twee afleveringen.
Het begon allemaal toen Gerard een oproep zag voor acteurs voor in de serie 'De Wijk'. Hij reageerde meteen, want hij vond het altijd al een leuk idee om in een serie te spelen. Plots kreeg hij reactie van de makers achter de serie en mocht hij auditie komen doen voor een bepaalde rol en tijdens de auditie kreeg hij te horen dat hij mocht meespelen in de serie.
In de serie woonde hij samen met een vrouw en hij moest af en toe best grof tegen haar tekeer gaan. Gerard speelde een echt Haags karakter in de serie en moest zich hier echt naar gedragen. 'Ik vond dat zelf heel leuk om te doen en genoot er echt van als ik deze rol weer mocht spelen'. 'Ik werd vroeger echt herkend op straat in Den Haag en dan noemden ze allemaal mijn naam die ik in de serie had, dat was toch altijd leuk om te horen dat de mensen vroeger zoveel meekeken naar de serie', aldus Gerard.
Gerard had de serie op VHS-band. Hij heeft die afleveringen overgezet op dvd, maar helaas staat niet alles er op. Hij zou graag de hele serie nog eens bekijken, daarom is hij op zoek naar iemand die de serie nog wel heeft. Heb jij de serie thuis liggen en kun je Gerard hiermee helpen? Laat het ons weten door een mail te sturen naar superdebby@omroepwest.nl.