West Wekker: Harrie Jekkers gaat solo en kloppen de bezoekersaantallen?

DEN HAAG - Harrie Jekkers gaat weer solo het theater in. De Hagenaar staat vanaf september in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Verder in de West Wekker aandacht voor het diepste punt van de Rotterdamsebaan dat is bereikt en met schaatskoorts naar De Lier.

1. Diepste punt Rotterdamsebaan bereikt
De tunnel in de Rotterdamsebaan heeft de 300 meter bereikt. Wij mogen op de boor staan, die nu in zijn geheel in de tunnel is.

2. Kom binnen en neem je buren mee! Gemeentemuseum gratis toegankelijk
Zo'n duizend buurtbewoners uit Laak hebben gisteravond gratis het Gemeentemuseum in Den Haag bezocht. Tijdens de zogenaamde Stadsdeelavonden trakteert het museum een specifiek Haags stadsdeel op een gratis cultureel avondje uit. De afgelopen jaren hebben zo’n 80.000 inwoners van de stad op deze manier hun weg gevonden naar het Gemeentemuseum.

3. Harrie Jekkers gaat na 23 jaar weer solo, stormloop op kaarten
Voor het eerst in 23 jaar maakt Harrie Jekkers weer een solovoorstelling. De Hagenaar speelt zijn nieuwe cabaretprogramma 'Achter de duinen' in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

4. Met schaatskoorts naar schaatsmuseum in De Lier
Vijf schaatsafstanden, vijf gouden medailles. De schaatskoorts stijgt door de goede prestaties. Bij ons ook en we gaan daarom naar het schaatsmuseum in De Lier.

5. Bezoekersaantallen Haagse evenementen onrealistisch volgens rapport, gemeenteraad betwist uitkomst
Sommige evenementenorganisatoren in Den Haag brengen onrealistische bezoekersaantallen naar buiten. Ze zeggen dat er meer bezoekers zijn geweest dan er in werkelijkheid waren. Dat stellen de opstellers van een rapport naar de economische effecten van evenementen in Den Haag. Het Haagse stadsbestuur betwist deze uitkomst. 'Het vaststellen van bezoekersaantallen bij gratis evenementen is bijna niet mogelijk', schrijft het college aan de gemeenteraad.

Weer: In de ochtend is er kans op regen, daarna wordt het droger. Het wordt ongeveer 9 graden.

Vanavond op tv: Van de Kaart
Jet Sol trekt een lijn op de kaart van de regio. Ze moet in een rechte lijn van A naar B zien te komen. Samen met cameravrouw Annelies Dijkman en geluidsman Kees van de Knaap gaat Jet op pad, dwars door huizen, struinend door straten ontmoeten ze allerlei mensen uit de regio. Een programma met bijzondere ontmoetingen en hilarische situaties.

In deze aflevering:
Deze week is Jet in Hazerswoude-Dorp. De lijn start op de Provincialeweg en eindigt bij de schaapskudde van Hoeve Nieuw- Bethlehem, op het Westeinde. Aan het begin van de lijn krijgt Jet een vraag mee: waar praat het hele dorp over? Het antwoord ligt voor het oprapen, want inderdaad iedereen praat erover… al dertig jaar… Maar waarover eigenlijk? Onderweg ontmoet Jet de vrolijke dorpsbewoners. Zoals de dame die haar rijtjeswoning deelt met acht dochters, vijf honden en een tuin vol kippen. Ook gaat ze door het huis van een dame die een eigen kapsalon aan huis heeft. Komt dat goed uit… want geluidsman Kees moet al weken naar de kapper... Dit en meer in deze aflevering van Van de Kaart.

Meer over dit onderwerp:
WEST WEKKER
Deel dit artikel: