Bas zoekt onderhoudsvrije kunstplanten voor een verzorgingstehuis

Kunstplanten geslaagd
Kunstplanten geslaagd
DEN HAAG - UPDATE: Er kwamen meerdere reacties binnen van mensen die kunstplanten hadden voor Bas. Missie geslaagd dus!
De echtgenoot van Bas Graafland (60) werkt in een verzorgingstehuis. En daar kunnen ze wel wat extra gezelligheid gebruiken. Daarom zoekt hij via SuperDebby grote onderhoudsvrije kunstplanten voor een de huiskamers van het verzorgingshuis
'Voor een verzorgingstehuis tussen Rotterdam, Zoetermeer, Delft en Den Haag ben ik op zoek naar een paar grote kunstplanten', zegt Bas. Het tehuis is verdeeld in zogenoemde wijken waarin huiskamers zijn met 10 mensen per woongroep. Zij worden daar verzorgd. In de verschillende wijken wordt verschillende soorten verzorging geboden en er zijn in totaal 22 huiskamers. 'Voor een van deze huiskamers ben ik op zoek naar kunstplanten', zegt Bas.
Hij zoekt het via deze manier omdat er 'geen budget is voor dergelijke aanschaf' en deze huiskamer wel wat meer gezelligheid kunnen gebruiken. 'Er wordt wel op zoveel mogelijk manieren geprobeerd om gezelligheid te brengen. Bijvoorbeeld met een bloemetje op tafel iedere week. Maar kunstplanten bieden permanente gezelligheid', zegt Bas.
Daarnaast heeft het personeel geen tijd voor de verzorging van vaste planten. 'Alle aandacht gaat naar de bewoners en de administratieve taken. Ook blijven groene planten niet lang in leven door de droge lucht en de warmte die er is in de huiskamer voor de bewoners', aldus Bas.
Om het gezellig te maken is hij dus op zoek naar onderhoudsvrije planten die ook nog eens niets mogen kosten. Mocht iemand planten hebben die hij weg wil doen aan een goed doel dan wil Bas ze graag komen halen. Mail naar superdebby@omroepwest.nl