Meer internationale studenten op TU Delft

Studenten in een collegezaal. (Archief
Studenten in een collegezaal. (Archief © ANP
DELFT - De Technische Universiteit (TU) Delft leidt steeds meer buitenlandse studenten op. Inmiddels komt een derde van alle studenten aan de universiteit uit een ander land, bevestigt de organisatie Nuffic naar aanleiding van een bericht in Het Financieele Dagblad.
Ook in Eindhoven, Enschede en Wageningen komt een derde van alle studenten uit een ander land. Tien jaar geleden kwam nog ongeveer een kwart van de studenten aan technische universiteiten uit het buitenland.
De grootste groep buitenlandse bèta's komt uit Duitsland, gevolgd door Chinezen, Indiërs, Italianen en Grieken. In totaal gaat het dit studiejaar om ruim 12.000 studenten. Volgens Nuffic, de organisatie voor internationalisering in onderwijs, is de toename het effect van 'succesvol beleid op techniek en internationalisering'.

Kritiek

Niet iedereen juicht die ontwikkeling toe. Critici vrezen dat Nederlandse studenten buiten de boot kunnen vallen bij opleidingen met een beperkt aantal plaatsen. Het Nuffic wijst erop dat buitenlandse studenten na hun afstuderen relatief veel bijdragen aan de Nederlandse kenniseconomie.