Etalagefoto's van kinderwinkels uit de jaren 50/60/70 gezocht

© Archief Poppen- & Kinderwagen Museum
KATWIJK - Heb jij dat ook? Iets waar je als kind veel mee in aanraking kwam en waar je nu weer hele fijne gevoelens bij hebt? Christien van de Pol uit Katwijk (70) heeft een hele bijzondere liefde voor ouderwetse kinderwagens. Nu is ze op zoek naar oude etalage foto's, SuperDebby helpt!
Christien is geboren en getogen in de Schilderswijk in Den Haag. Haar moeder werd op jonge leeftijd ziek, waardoor ze als klein meisje dagelijks op pad ging om boodschappen te doen. Op weg naar de -weet u nog?- Simon de Wit supermarkt liep ze langs die prachtige etalages van baby- en kinderwagenwinkels. Ze was gefascineerd door alle pracht en praal achter de ramen; de draaiende plateaus met mooie kinderwagens in winkels als de Bijenkorf, V&D, van Zwennes & Prénatal vond ze ontzettend mooi en indrukwekkend.
Inmiddels zijn er niet zoveel mooie baby- en kinderwinkels meer als toen. Christien heeft dacht er nooit meer specifiek aan, totdat zij en haar man in de jaren '90 op vakantie gingen op Ameland. In een winkel op het eiland liepen ze tegen een prachtige kinderwagen aan uit de jaren '50. Christien en haar man waren op slag verliefd. Hier begon de verzameling van de kinderwagens.

Foto's van etalages gezocht

Om terug te gaan in de tijd en opnieuw dat gevoel te beleven dat ze als klein meisje had, zoekt Christien nu oude etalagefoto's van de baby- en kinderwagenwinkels uit de jaren 50/60/70. Heb jij zulke foto's? Christien zou graag een fotoboek maken en daarvoor is ze op zoek naar foto's. Dat hoeven geen originelen te zijn, ze zou al heel blij zijn met een kopie.
Heb jij zulke foto's? Of ken je iemand met deze foto's? Neem contact op via superdebby@omroepwest.nl