Vrijwilligers voor acties NLdoet gezocht

Vrijwilligers voor acties NLdoet gezocht
Vrijwilligers voor acties NLdoet gezocht
DEN HAAG - Vrijdag 9 en zaterdag 10 maart organiseert Het Oranje Fonds, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. We zetten een aantal leuke acties op een rijtje.

High Tea Bruisnest Gouda

Woon jij in de buurt van het Bruisnest in Gouda? Ontmoet je graag nieuwe mensen? Hou je van lekkernijen? En heb je zin in een high tea met burgemeester en wethouders? Dan is deze oproep iets voor jou.
Het Bruisnest in Gouda is een ontmoetings- en ontwikkelingsplek voor kwetsbare mensen. Samen met met burgemeester, wethouders en de bewoners in de buurt organiseert het Bruisnest op 9 maart een high tea. Het belooft een smakelijke middag te worden. Vanaf 12.00 uur worden de hapjes voor de high tea door de deelnemers zelf voorbereid en daarna is het één grote gezelligheid.
Het ontmoeten van nieuwe mensen staat centraal. De middag duurt tot 17.00 uur. Genoeg tijd dus om nieuwe mensen te leren kennen tijdens én voor de high tea.
Yvonne Visser van de organisatie heeft er nu al zin in: 'Als er leuke gesprekken ontstaan tussen mensen van Bruinest en de omgeving ervan, zou dit een mooi resultaat zijn. Het zou fijn zijn dat drempels verdwijnen en als mensen met elkaar in gesprek raken', zegt Yvonne. De vrijwilligersactie is onderdeel van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.
Woon jij in de buurt van het Bruisnest in Gouda en heb jij zin om aanwezig te zijn tijdens de high tea op vrijdag 9 maart? Meld je dan nu aan via deze website: https://www.nldoet.nl/klus/31161.
Help een gezin in armoede
Ook Stichting Present in Den Haag is actief tijdens NLdoet. Ze hebben meerdere initiatieven op het programma staan op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart. Eén van de acties tijdens NLdoet staat in het teken van gezinnen in armoede. De stichting heeft een gezin gevonden dat in armoede leeft en hulp nodig heeft bij het opknappen van hun huis.
Initiafneemster Eva Mabayoje: 'We zoeken mensen die écht wat met klussen hebben en dit gezin willen helpen. Denk aan klusjes als verven om het huis net even iets meer leefbaar te maken'.
Ben je tijdens NLdoet op vrijdag 9 en/of zaterdag 10 maart beschikbaar om dit gezin te helpen? Meld je aan via https://www.nldoet.nl/klus/38103
Bezoek aan de Rijswijkse markt
Verpleeghuis Hoffwijck organiseert een gezellige activiteit voor ouderen tijdens NLdoet. Op zaterdag 10 maart brengen de bewoners een bezoekje aan de Rijswijkse markt.
Bennie Mahjoub van Stichting Zorggroep Florence in Rijswijk, is nu al erg enthousiast over de actie. 'We willen de bewoners een gezellige dag bezorgen, met veel persoonlijke aandacht. Een herinnering van vroeger doen herbeleven, toen men zelf de markt bezocht', zegt Bennie.
Het verpleeghuis zoekt naar vrijwilligers die op zaterdag 10 maart tussen 11.00 en 15.00 uur beschikbaar zijn om met de ouderen naar de markt in Rijswijk te gaan. Bij slecht weer worden de activiteiten in het verpleegtehuis zelf gehouden. Voor de vrijwilligers die zich aanmelden, verandert hierdoor niets, want voor deze activiteiten zijn dan ook vrijwilligers nodig. Heb jij zin om op zaterdag 10 maart naar de Rijswijkse markt te gaan met de ouderen van het verpleeghuis Hoffwijck en wil jij de ouderen een leuke dag bezorgen? Meld je dan nu aan via https://www.nldoet.nl/klus/34536
Meten van de luchtkwaliteit in Delft
Ben jij gek van de natuur en ben jij milieubewust? Dan is deze oproep zeker wat voor jou!
Op zaterdag 10 maart is er tijdens NLdoet een actie opgezet door 10 bezorgde burgers die zich hebben aangesloten bij de Luchtwatercampagne van Milieudefensie in Delft. Zij gaan de kwaliteit van de lucht meten. Hier worden nog vrijwilligers voor gezocht. Als vrijwilliger ga je naar verschillende plekken in Delft om de luchtkwaliteit te meten. De startlocatie is Adriaan Pauwstraat 11 in Delft en vanaf dit punt wordt er naar de verschillende locaties gefietst.
Heb jij zin om te helpen en kun je zaterdag 10 maart meedoen aan het meten van de luchtkwaliteit in Delft? Meld je aan via https://www.nldoet.nl/klus/37785